Ta del av allt som händer på #Vallgatan12 - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
  • Fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar
Start / Brands / Stephen Gill

Stephen Gill

Vi är extremt stolta över möjligheten att sälja några av Stephen Gills fantastiska verk. Den engelska fotografen arbetar konceptuellt och i långa projekt där han experimenterar med olika uttryck och tekniker. Hans arbeten spänner över experimentellt, konceptuellt och dokumentärt fotografi. Stephen Gill försöker framkalla själen på de platser han fotograferar. Många av projekten utgår från stadsdelen Hackney i London och det var med boken Hackney Wick som Stephen Gill fick sitt stora internationella genombrott. Inför OS i London bestämde sig Stephen Gill att dokumentera Hackney och dess mångkulturella marknader, ett samhälle som var på väg att utplånas till förmån för nya byggnader och arenor för de olympiska spelen. Han köpte en billig plastkamera på en av marknaderna och dokumenterade området. Sedan dess har han genomfört en rad projekt i Hackney. I serien ”Best before end” skildrar han stadens intensitet, inta bara genom bilderna utan snarare genom processen att skapa bilderna. Han fotograferade i Hackney under fyra år, färgfilmen framkallades sedan i energidryck, Gill bearbetade också filmen på olika sätt, vilket gjorde att filmens emulsion förändrades och det uppstod nya mönster över den befintliga bilden.

Stephen Gill är en de mest inflytelserika och uppskattade samtida fotograferna i världen.  Intresset för fotografi väcktes redan under barndomen tack vare hans fars stora intresse för insekter. Stephen Gill blev besatt av att studera det lilla livet i mikroskop.

Han har producerat en rad belönade fotoböcker och finns representerad på många museer och privatsamlingar som till exempel National Portrait Gallery, The Victoria and Albert Museum, Agnes B, Victoria Miro Gallery, Sprengel Museum, Tate, Centre National de l’audiovisual, Gun Gallery, The Photographers’ Gallery, Palais des Beaux Arts, Leighton House Museum och Haus Der Kunst. Han ställer ständigt ut runt om i världen och har haft separatutställningar på bland annat prestigefulla Recontres d’Arles, The Toronto photography festival och PhotoEspaña och nyligen en omfattande retrospektiv på Foam Fotografie Museum Amsterdam

Bilden som vi har till salu finns bara hos oss, den är framtagen i 20 ex för en stor utställning i Tokyo, där tio bilder såldes. Vi har endast fem ex av bilden. Liknande bilder från samma serie kostar från 2 000 € hos Stephen Gills gallerier i London och New York.

0 artiklar Sale (0) Sortering: Senaste Lägsta pris Artiklar:

Ditt urval matchade inte några artiklar!


Stäng