Ta del av allt som händer på #Vallgatan12 - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
  • Fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar
start / Brands / New Musical Express

New Musical Express

Den här bilderna kommer från New Musical Express redaktionsarkiv i London, en av världens mest legendariska och inflytelserika musiktidningar. För ett tiotal år sedan började bildarkivet digitaliseras, och man printade ut referensprintar på alla bilder. När arkivet totaldigitaliserades under 2012 började man göra sig av med tidigare referensprintar.

Bilderna har skrivits ut på NME:s egna Polaroid- eller Epson-stationer i traditionell repromiljö. De kommer från deras eget arkiv och ursprungliga scanningar av originalfoton/negativ/repro-printar (från tidigt 50-tal fram till 2012-2014), och har i huvudsak använts som färgreferenser vid tryck eller referenser vid redaktionella produktioner. Alla printar har NME och tidningen LNEI:s arkivinfo på baksidan, en del har också ytterligare publicerings- och tryckinfo på baksidan.

Det är inte fotografens egna originalfoto. Men bilderna är mycket nära originalkvalitet.

Många av bilderna är så kallade outtakes, det vill säga alternativa bilder till den bilden som man till sist valde för ett omslag eller ett vinylomslag, men som aldrig användes. Bilderna är tagna av några av världens mest kända och eftertraktade fotografer, några av dem är fortfarande högst aktuella.

0 artiklar Sale (0) Sortering: Senaste Lägsta pris Artiklar:

Ditt urval matchade inte några artiklar!


Stäng