Ta del av allt som händer på #Vallgatan12 - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
  • Fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 1-4 dagar

VALLGATAN 12 ART EDITION

Fotografer och konstnärer som vi gillar, som är riktigt bra, några är nya spännande namn andra har en lång meritlista. Ett enkelt och överkomligt sätt att skaffa sig bra konst till ett rimligt pris. Varje print är 40x50 cm och trycks i 50 ex på ett Hahnemühle Photo Matt Fibre 200.

AGNES THOR

Agnes Thor är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg. Hon fokuserar sitt konstnärskap på sakernas natur och undersöker olika aspekter av liv och död. Hon har haft en rad utställningar i Sverige, USA, Kanada och på flera platser i Europa. Hon är representerad i Hasselbladstiftelsens betydande samlingar och en rad privatsamlingar i USA och Sverige. Hon har gjort tre uppmärksammade bokprojekt, bland annat Aurora Borealis med hypade Morel Books i London, idag är böckerna slutsålda och eftertraktade på andrahandsmarknaden. Hon är numera verksam i New York som konstnär med egna uppmärksammade projekt och uppdrag för modemagasin och inredningstidningar.

 

 JOAKIM BLOMQVIST

Joakim Blomquist är en iakttagare, envis och uthållig, i vänta på ögonblicket, där efter den långa promenaden i Nice, där badare och flanörer samsas om catwalken. Där plötsligt allt stämmer i bilden. Det bländande medelhavsljuset och den där händelsen som försvinner på ett ögonblick. Han är verksam som fotograf och Creative Director i Göteborg. Han utbildade sig på Camberwell College of Art i London, med förberedande konstnärliga studier i Cornwall med fokus på fotografi. Han tog sin Bachelor Degree i Art and Design som utbytesstudent på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Han har tidigare ställt ut på Nau Gallery i Stockholm.

CHRISTER EHRLING

Hur det än är med ett uppdrag eller ett eget projekt, så slutar det alltid med någon form av porträtt, Christer Ehrling tar sig tid med dem han ska fotografera. Han söker skönheten i vardagen, det igenkännbara i det besynnerliga.

Christer Ehrling är utbildad på Nordens Folkhögskola, Biskops-Arnö 1988 samt Högskolan för Fotografi, Göteborgs Universitet 1991-1994. Han tilldelades Svenska Fotografers resestipendium 2011. Han är verksam som fotograf i Göteborg med såväl kommersiella uppdrag som konstnärliga projekt. Han har ett flertal utställningar bakom sig, bland annat Galleri Kontrast i Stockholm samt Rättviks Konsthall. Hans intresse för Hot Rods tog honom till Kalifornien och en rad andra platser i Europa och Sverige där han dokumenterade en subkultur som lever som om det vore femtiotal. Resultatet, en fin bok ”Asphalt Telegraph” och flera utställningar.

 

IVAN TRIP

Ett nytt ungt stjärnskott bland svenska modefotografer. Han är på väg uppåt och helt klart utåt i världen med sitt personliga bildspråk influerat av internationella storheter Albert Watson och Inez van Lamsweerde och sämre förebilder kan man ha.

 

STEFAN KARLSSON

En av Sveriges mest tongivande konstnärer under 80-talet och slutet av 90-talet med projekt som Paper Pool International Art och Galleri Sub Bau. Listan kan göras väldigt lång. Han följer upp under 2000-talet med sociala projekt som äldreboende för kulturarbetare och återgår till måleriet där han arbetar med olja och collage om vartannat.

YANNICK TREGARO

En av världens främsta friidrottstränare har alltid haft med kameran på sina reor för att skildra omgivningen kring de stora tävlingarna som OS och VM och alla de kulturkrockar som man utsätter sig för när man reser runt jorden.

 

JOHAN BRINK

Copywriter som skriver mycket om foto, samlar fotoböcker och har arrangerat och kurerat en rad olika fotoutställningar, bland annat Höstsalongen på Fotografiska. Fotograferar dagligen, framförallt street photography, söker efter detaljer och människor, kontraster, och former i stadsrummet. Har varit med på samlingsutställningar på Röhsska museet, Kungsbacka Konsthall, Galleri PS och Galleri Sandell.

Stäng