Ta del av allt som händer på #Vallgatan12 - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
  • Fri frakt över 500 kr
  • Leverans inom 1-3 dagar


Att hitta rätt jeans kan tyckas kräva en hel vetskap. För vilka modeller är det egentligen som gäller den här säsongen? Är det läge att plocka fram de där gamla jeansen som har legat längst in i garderoben alldeles för länge? Vi hjälper dig att reda ut alla frågetecken när det kommer till jeansmode. Nedan listar vi fyra olika jeansstilar som hjälper dig att hitta rätt i höst. De alla är dessutom enkla att sätta sin egen prägel på.  

 

Som Europas absoluta modemetropol är det inte konstigt att många trender tar fart i Paris. Franska män och kvinnor har under lång tid förundrat människor världen över med sitt sinne för att klä sig avslappnat elegant. Hemligheten är få, väl utvalda nyckelplagg där jeansen spelar en huvudrollsinnehavare. En god riktlinje är att inte försöka för mycket - eller rättare sagt - låt det inte synas att du ansträngt dig. Det franska modet leker med traditionella könsstereotyper. Var inte rädd för att tänja på gränserna mellan vad som anses feminint och maskulint. Det är inte ovanligt att kvinnor klär sig i blazer och män i fina silkeskvalitéer. När det kommer till jeansen finns det mycket att lära av de modiga fransoserna och fransyskorna. Att rocka jeans á la Paris gör du bäst tillsammans med ett par kvalitetsskor i läder. De tvättar som syns flitigast längs Champs-Élysées är stilrena utan överdådiga detaljer. Var inte rädd för att blanda in bohemiska influenser.

Nyckelord: utsvängt, ankelkort, vitt och svart, avslappnat elegant, ränder, rockar. 

Whyred Göthberg
Whyred 2 299 kr
KAMPANJ
-30%
Henry Kole Anna Black
Henry Kole 976 kr Ord.pris: 1 395 kr

KAMPANJ
-30%
Notabene Django
Notabene 2 449 kr Ord.pris: 3 499 kr

90-talet må vara över, men stilen är här för att stanna! På de internationella modehusens visningar syns tydliga 90-talsreferenser. Denna tid av Kurt Cobain och diverse subkulturer har kommit att prägla dagens jeansmode. Raka anti-fit siluetter varvas med stentvättade svarta jeans. Att klä sig grungeigt behöver nödvändigtvis inte gå hand i hand med att klä sig trashigt. Men eftersom att stilen osar nonchalans och obryddhet hjälper en dos av attityd för att komma undan stilsäkert. Även här återfinns bohemiska influenser. Bylsiga stickade tröjor är karaktäristiska för denna stil. Addera ett par sneakers eller kängor för den rätta känslan. Rutigt i alla dess former är ett annat attribut som förstärker stilen. Skjortor i informella kvaliteter så som flanell, crêpe eller liknande balanserar upp och ger jeansen mer utav ett casual uttryck. Andra förhöjande signaturplagg är bombarjackor och tweedkavajer. 

Nyckelord: anti-fit, avslappnat, skate, slim-fit, rock & roll, over size, rutor. 

Whyred Zitor Black
Whyred 1 899 kr

Whyred Bast Grey
Whyred 499 kr
Notabene Eda Black
Notabene 2 199 kr
KAMPANJ
-30%
Jim Rickey Cloud Fat White
Jim Rickey 909 kr Ord.pris: 1 299 kr

Det är ingen slump att Sverige har ett välförtjänt gott rykte på internationell modemark. Att tacka har vi den skandinaviska minimalisten! Han och hon klär sig stilrent och väljer alltid kvalitet före kvantitet. Jeansen är enfärgade i blått eller svart och har en raksmal tidlös passform. De balanseras upp med klassiska men avskalade klädesplagg så som en yllerock, loafers och en kashmirtröja. Ett ledord för att anamma stilen är less is more. Stilen är funktionell och i stora drag könsneutral. 

Nyckelord: avskalat, slim-fit, enfärgat, regular-fit, stickat, monokromt, kvalitet. 

KAMPANJ
-30%
Jim Rickey Men's Cloud White
Jim Rickey 839 kr Ord.pris: 1 199 kr
KAMPANJ
-30%
Whyred Eline Softan
Whyred 1 749 kr Ord.pris: 2 499 krI en tid av obegränsade möjligheter har jeansnörd 2.0 slagit sig fram i stora modesammanhang. Denna stil är en given streetstyle-favorit från modeveckan i Pitti till Tokyo och New York. Till skillnad från sin föregångare bibehåller jeansnörd 2.0 kompromisslöst trendfaktorn genom samtliga lager denim. Denim har en historia av arbetskultur ända sedan Levi's Strauss först myntade begreppet jeans. Hemligheten för att ge ett modernt och fräscht uttryck är att dressa upp jeansstilen. Lämna conversen hemma och matcha med ett par attitydfyllda stövlar i stället. Addera coola accessoarer så som hatt, pilotglasögon och en tote bag och du är i land. 

Nyckelord: rådenim, selvedge, jeansjacka, lager på lager.

Whyred Göthberg
Whyred 2 299 kr

KAMPANJ
-30%
Notabene Django
Notabene 2 449 kr Ord.pris: 3 499 kr
KAMPANJ
-30%
ATP Atelier Fanny Black
ATP Atelier 3 150 kr Ord.pris: 4 500 kr

Stäng