Ta del av allt som händer på #Vallgatan12 - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
    • Fri frakt till ombud vid köp över 700 kr
    • Leverans inom 1-3 dagar

Snack med jonatan härngren på l'homme rouge

Det har gått några veckor sedan den stora invigningen av Vallgatan 12. L'Homme Rouge fanns givetvis representerade under premiärkvällen. Kort därefter var vi på plats på L'Homme Rouges show room i Vasastaden för växla några ord med varumärkets designer Jonatan Härngren. 

 

Vad är ditt intryck av Vallgatan 12? 

Att det är ganska industriellt. Som designer inspireras jag framför allt av fasaden och byggnadens råhet. Sedan tycker jag att det är en härlig balans mellan de olika avdelningarna och att kläderna på så sätt sätts i ett fint sammanhang.  

 

Vad är tanken bakom höst- och vinterkollektionen 2015?

Kollektionen är i grund och botten inspirerad av japanska berg. Vi ville få in en teknisk känsla i kollektion med anknytning till inspirationskällan och den fantasivärld som den representerar. Vi har i allt större utsträckning börjat arbeta med mer tekniska material. Bland annat har vi använt oss av ett memory-tyg som går att skrynkla ihop med handen för att sedan räta ut det igen på samma sätt. Vi har även exprimenterat med lite barnsligare färger som vi försökt sätta i ett råare sammanhang.

 

Kan du dela med dig av några stiltips inför hösten? 

Eftersom att jag inte är någon stylist så har jag inga raka modetips. Mitt råd är att bära kläder som man känner sig bekväm i vid varje tillfälle. Ta vara på funktionaliteten som finns i kläderna. Sedan tycker jag det är viktigt att man kan argumentera för vad man har på sig. Det skulle kunna vara ett tips att reflektera över inför hösten; hur ser din stilbild ut och varför ser den ut på just det sättet? Sedan tycker jag inte att man ska rädas av att ta inspiration från olika kulturer och miljöer. Var inte rädd för att bära kläder som härstammar från andra kulturer eller blanda linjer och rutor. Jag tror vi har mycket inspiration att hämta från den japanska kulturen.

 

Vad kan vi vänta oss av L’Homme Rouge det kommande året? 

Vi har lagt mycket fokus på att arbeta med varumärkelts generella estetik olika designteorier. Vi kommer utmana herrsiluetten på ett enklare sätt. Sedan leka med klassisk detaljering på ett store plan och “våga ta ut svängarna lite mer” utan att avslöja för mycket. Sedan försöker vi succesivt gå ifrån ett kollektionellt uttryck genom att börja blanda olika element så som raka linjer och rutiga mönster. Vi vill bygga kollektioner som kan betraktas mer som ett collage än en perfekt kollektion ur ett nyans-perspektiv. Vi har även börjat anamma ett nytt formspråk som bygger på att skapa harmoni i mönster och former. Samtidigt som vi gör implementerar dessa förändringarna vill vi givetvis bibehålla råheten i varumärket med dova toner och ockra färger som funnits sedan start.

Stäng